Geloven 2.0

De laatste 15 jaar van mijn geestelijk leven ben ik echt overtuigd geworden van het bestaan van God en van Jezus zijn speciale werk voor de mensheid. In mijn kerkenwerk mag ik samen met tieners op zoek gaan naar de God. We doen dit dus in een kerk… maar de vraag is: is dit wel de perfecte plek?

Mijn antwoord hierop is (in goed Duits): jein (ja en nee)

Ja, omdat de kerk een plek is waar veel christenen elkaar ontmoeten en elkaar kunnen bemoedigen. We kunnen veel van elkaar leren en elkaar aanvullen. Daar wordt gedacht over de dingen die in de bijbel staan en hoe dat bedoeld is voor ons leven.

Nee, omdat ik merk dat we als kerk niet altijd even goed kunnen overbrengen hoe God in deze wereld leeft, hoe Hij zich openbaart en wat het betekend om in God te geloven in deze wereld. Het mooie is dat er zoooo veeel voorbeelden zijn die “bewijzen” dat God nog steeds actief is in deze wereld, dat de bijbel bizar veel vooraf heeft voorspeld en dat de wetenschap steeds meer gaat ontdekken wat al 3500 jaar geleden in de bijbel staat beschreven.

Geloven 2.0 is voor mij een term die ik gebruik om geloofszaken dichter bij het hier en nu te brengen, om het geloof in God te koppelen aan het leven op aarde. In de komende periode wil ik met enige regelmaat iets publiceren. Ik hoop dat de berichten over Geloven 2.0 ook jou raakt en jou aan het denken zet om God steeds meer te kunnen gaan zien… Ook, of misschien wel juist, in deze wereld die overschaduwd wordt door duisternis.

 

Winifred.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *