Halloween… wat moet ik er mee?

Ik probeer een leven te leiden waarbij ik vooral respect heb voor de keuzen van anderen. Wie ben ik om te oordelen over wat anderen al dan niet goed doen. Soms zijn er van die dingen die je toch niet los laten. Dit zijn dat vaak zaken die mensen bewegen om “de dood” centraal te stellen of geesten/demonen centraal te stelen. Dat zijn zaken waar ik slecht tegen kan.

Halloween is zo’n “feest” waar ik mijn bedenkingen over heb. Waarom wil je een feest vieren waar angst, dood en demonen centraal staan. Ja, natuurlijk, het is maar een feestje en je moet het niet zo serieus nemen. En voor een deel kan ik daar best in meekomen. Ik blijf echter bij dit feest wel mijn bedenkingen houden. Ik ben er van overtuigd dat er echt demonen bestaan en dat deze wezens niet het beste met ons voor hebben. Dat hoef je natuurlijk niet te geloven, maar stel je eens voor dat het WEL waar is dat er een geestelijke wereld is en dat deze wereld inderdaad een Liefdevolle en een andere, demonische kant heeft… Welke kant kies jij dan? Kies jij bewust voor de demonische kant? Nogmaals: een gedacht van “het kan niet zo veel kwaad, het is een feestje” betekend dat als er wel iets van waar is, dat je wel de demonische kant kiest. Je viert n.l. het feest dat de doden opstaan en nieuwe lichamen zoeken om zich het komende jaar in te vestigen… En dan zal dit feest er voor moeten zorgen deze geesten niet in jou gaan zitten.

Laat ik duidelijk zijn: De enige manier om geesten te verdrijven is om een veel sterkere, goede, geest te vragen. In mijn ogen is de enige manier om geesten te verdrijven door je aan te sluiten bij de kracht van Jezus Christus. Alles wat je zelf probeert om deze slechte geesten te verleiden om “eerst een pompoen te eten” of “maskers van enge wezens” te dragen zijn per definitie mislukt. Om het maar even duidelijk te zeggen: wij leven niet in deze geestelijk wereld en wij begrijpen er helemaal niets van. En dan maakt de commercie er in Nederland ook nog een groot feest van… om er op deze manier zo veel mogelijk aan te verdienen. Maar ondertussen staat er in mijn ogen alsnog iets heel verkeerd centraal.

Natuurlijk hou ik je niet tegen en ik geloof ook zeker niet dat je direct verbonden bent met allerlei slechte machten. Ik geloof wel dat het een opstap kan zijn naar iets wat jou leven negatief kan gaan beinvloeden. De vraag blijft: al zou er maar een klein deel van het originele feest waar is… Wil jij er dan aan mee doen? Ik heb te veel positieve en negatieve dingen gezien als resultaat van dingen die zich in de geestelijke wereld afspelen, om niet te geloven in een geestelijke wereld. Als je wilt, YouTube staat er vol mee. (pas op, er staat heel veel shit… Onderzoek het voor samen met anderen)

Ik wil je daarom uitdagen om, als je met halloween wilt mee doen, te kijken wat het eigenlijk is. De keuze is altijd aan jou en die respecteer ik. Doe het alleen niet zomaar achteloos… Laat je kinderen (die al zo open en kwetsbaar zijn) niet zomaar mee doen. Hoe moeilijk het soms ook is, onderzoek je grens en houdt die vast. Het mooiste zou zijn als je juist op dagen als halloween zou vieren dat jij bevrijd bent en dat je niet meer bang hoeft te zijn voor deze shit (maar ook: dat jij je er ook niet meer mee bezig hoeft te houden). Ik ben er van overtuigd dat halloween niets goeds te weeg brengt en dat het voor veel mensen een gevaar kan zijn. De bijbel zegt (even vrij vertaald): je mag alles wel onderzoeken, je bent wel vrij gemaakt, maar houdt je vooral niet bezig met het slecht! (1 tess 5)

Wordt niet een zwijgzame volger, Onderzoek het! Maar vooral: kies voor het goede! Dat is n.l. speciaal voor jou bedoeld, daarvoor zijn wij gemaakt 🙂 Maak het verschil, door te kiezen voor het goede!

2 reacties

  1. Jij schrijft : “Ik probeer een leven te leiden waarbij ik vooral respect heb voor de keuzen van anderen. Wie ben ik om te oordelen over wat anderen als dan niet goed doen” Klopt niets van !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *