Maar ik leef toch goed?… Maar, stel je nu eens voor dat het anders zit…

Maar als ik goed leef, mijn best doe om het goede te doen, dan kom ik toch ook gewoon in de Hemel?

Je kan je dan afvragen wat we hier op deze aarde doen. Waarom leven we eigenlijk op deze aarde? We kunnen de invulling aan deze aarde geven door goed te doen?

Stel je nu eens voor dat er een God is. En dat deze God alles heeft geschapen, dus eigenlijk veel groter is dan wat je jezelf maar kan bedenken, want Hij heeft wel het einde van het heelal bepaald, wel bepaald waar de oceanen ophouden, bepaald welke dieren wel en welke niet op aarde gingen leven… En stel je dan eens voor dat deze God ook DE ultieme bron van Liefde is, dat als je Hem ontmoet, je alleen maar Liefde en Heiligheid ontmoet, dat zijn grootheid je zo overdonderd dat je niets anders kan dan plat op de grond gaan liggen in de hoop dat het je niet verteerd… Dat zijn Liefde en aanwezigheid als een soort onzichtbare natuurwet op deze aarde rust. En dat ultieme Liefde ook inhoud dat je mensen vrij moet laten om te kiezen voor deze God zonder dat ze het doen omdat ze er (financieel, materialistisch) denken beter af te komen….

Stel je nu ook eens voor dat we na dit leven een leven krijgen in veel meer dimensies en dat we dan wel God’s aanwezigheid kunnen voelen, proeven en zien… en stel je nu eens voor dat dit de ultieme wens van deze God is…

Maar stel je dan ook eens voor dat je eigenlijk deze ultieme Liefde niet kan benaderen als je zelf nog “vuil” bent… omdat je anders de ultieme Liefde en Heiligheid van de God zou aantasten… of misschien nog wel erger, dat als je dicht bij zou komen je zelf zou verbranden en verschroeien door deze brandende Liefde…

De vraag wat we hier doen is dan opeens een andere. Door alleen goed te doen haal je de “vlekken” van “anti-Liefde” niet van je af. God vind het eeuwig zonde als je niet bij hem bent en daarom heeft hij dit woord ook maar gebruikt voor alle dingen die jou vervuilen.

God vind het eeuwig zonde als je niet bij hem bent

Jou leven hier op aarde is niet om meer goed te doen dan kwaad, maar om te zorgen dat je dicht bij God kan komen. Het alternatief is (en ik denk dat God je de ruimte laat om dat te doen) is weglopen van God… maar in het leven na de dood betekend dit dat je in de duisternis zit. Want deze God is zelf het licht, er is geen zon meer… Het licht dat daar straalt is de uitstraling van de Liefde van God voor ons… (er zijn mensen naar de Hemel geweest en weer terug gekomen… en zij voelen zich nooit meer thuis op deze aarde. Ze missen de aanwezigheid van deze Liefde…)

Dus is ons doel hier op aarde is het verlangen van God voor jou beantwoorden. Uiteraard gaat dat (als vanzelf) door het goede te doen, maar het belangrijkste is dat je het doet omdat jij jezelf voorbereid op de ontmoeting met God.

Een ontmoeting met de aller hoogste God is het afleggen van je “anti-Liefde vlekken” (die God zonde vind om te hebben, zoals jaloezie, haat, hebberigheid, …) zodat je rein voor de ultieme Liefde kan staan zonder verteerd te worden.

Het mooie is dat deze God zelf ook weet dat het niet makkelijk is om vlek-vrij voor hem te staan… Hij heeft jou n.l. zelf gemaakt… dus heeft Hij ook een oplossing gegeven om weer schoon te worden.

Stel je voor dat dit waar is…. Wordt het dan niet tijd dat je opzoek gaat naar deze oplossing? Zodat je binnenkort, als je leven hier op houdt en je door mag gaan in een eeuwig leven, dat je niet in een donker hoekje hoeft te gaan zitten waar de anti-Liefde je nog steeds heerst, maar mag gaan proeven van de ultieme Liefde waar kleuren mooier zijn dan wat je hier maar kan voorstellen, en waar woorden worden uitgesproken die hier op aarde onuitspreekbaar zijn…

Zoek… want deze God die ik hier beschrijf laat zich vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *