Mensen verlaten deze wereld

Gisteren via uitzending gemist de uitzending van “De verandering” van zaterdag gezien, vandaag te horen gekregen dat de vader van zeer goede vrienden overleden is, vorige week te horen gekregen dat  een vrouw van mijn leeftijd, waar we vroeger veel contact mee hadden en nu soms tegen kwamen bij scouting, overleden is…

Zo’n twee jaar geleden heb ik me verdiept in “de Hemel” en ik moet zeggen dat wat ik vond bijzonder was. Ik ben geen aanhanger van het strikte “Hemel en Hel” verhaal. (doe je het goed, dan Hemel, ander voor de eeuwigheid in de Hel). Ik geloof veel meer in de keuze van mensen. Iemand kan kiezen voor de Hemel en het is nooit de bedoeling dat iemand niet naar de Hemel gaat…

Het heeft mijn denken, maar vooral mijn doen, veranderd! Die keuze begin al hier en nu! Het zou natuurlijk mooi zijn als zo’n oproep de kerken weer vol maakt…. Maar helaas denk ik dat ook dat niet de oplossing is (uiteraard ben je welkom hoorJ ).  Het is meer: Hoe staan wij tegenover elkaar? Hoe ver ga jij om mensen te helpen? Ben jij er voor anderen als ze je nodig hebben? Nodig jij die oude vrouw uit die altijd voor jou deur langs loopt, steeds krommer gaat lopen maar toch haar kleinkinderen naar school blijft brengen? Ben jij die persoon…. die de wereld veranderd? En uiteraard (ok, dit is mijn persoonlijke overtuiging) durf je ook open te staan voor (de) God als Hij via andere mensen jou raakt, je prikkelt… en actie of verandering van jou vraagt?

Laat geen “misbruik” van je maken, maar wel “gebruik”. Doe het niet omdat je in de Hemel wilt komen, maar omdat je ziet dat het goed is… en dat het op lange termijn echt werkt!

Toevallig is die mijn aanleiding om er weer over na te denken. Voor een ander kan het bijvoorbeeld zijn dat het bijna 21-12-2012 is J. Ik ben er van overtuigd dat er veel meer is “tussen Hemel en aarde” en dat de plek die wij hier en daar innemen voor een groot deel door jezelf bepaald wordt. Je inzet en je “hartsgesteldheid” zijn belangrijk. Voor de dingen die je ondanks dat “fout” doet is er vergeving en (en daar ben ik 200% van overtuigd) vooral in de andere wereld, ongelofelijk veel Liefde! Laten we juist dat hier aan zo veel mogelijk mensen laten zien. Zet de dingen in het Licht en in de Liefde <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *