Op weg naar 21-12-2012

Dan gaat het in één keer toch snel! Over een paar dagen is het zo ver! De lang verwachte dag komt er aan. Zal de wereld vergaan? Zal de wereld op z’n kop staan?

Bijzonder om te zien hoe “de wereld” bezig is met zichzelf en met het einde. Dat alles gebaseerd op een verwachte gedachte van een inmiddels verloren gegaan volk zeer lang geleden. Nieuwe berekeningen leren dat het fenomeen dat de Maya’s beschrijven al in 1998 was begonnen (en tot 2016 duurt), en toch blijft het toch spannend… zal het dan toch gebeuren? Je weet maar nooit…
En als er dan wat gebeurt, wat dan? Vergaat de wereld in één klap door een grote meteoor? Komen we allemaal in een hoger bewustzijn? Zien we overal UFO’s? Zal de laatste bazuin worden geblazen en het universum vernietigd worden zoals in de koran staat? Of (als er dan toch wat moet gebeuren lijkt deze mij het mooiste) komt Jezus terug op aarde?

Als ik dit hoor denk ik: “dit is een spannend!”. Niet dat ik denk dat de wereld echt vergaat hoor, maar de uitdaging is: Stel je voor dat de wereld echt veranderd en dat er een hoger bewustzijn komt? Stel je voor dat iedereen jou intenties, jou echte bedoelingen zou gaan zien. De uitdaging is dan “Wie ben jij eigenlijk?”
OF stel je voor dat de aarde vergaat en je komt “voor de hemelpoort bij Petrus” (OK, ik denk ook dat het niet zo werkt, maar goed… even –stel je voor-), kan je dan genoeg argumenten aandragen om WEL de hemel binnen te gaan?

Het is best leuk om daar eens over na te denken. Wie/wat wil ik zijn en wie ben ik eigenlijk echt! Leid ik het leven dat ik wil leiden? Als ik er voor anderen wil zijn, ben ik er dan ook voor hem? En de dingen die ik doe, vertel ik dat dan ook graag aan anderen? Zet ik al mijn daden “in het licht?”. Zijn mijn daden goed genoeg om in de Hemel te komen (of bedoel ik hier mee: vertrouw ik genoeg op de genade )

Wat mij betreft kan je jezelf op een paar manieren voorbereiden op dit “einde” van de wereld:
-1- je negeert het gewoon!
-2- Je vlucht naar een plek ergens in zuid Frankrijk waar die zelfde doomdenker verwachten dat je veilig ben…
-3- Je zorgt dat je er klaar voor bent!

Optie -1- helpt zeker! Ga niet leven alsof de wereld vergaat. Daarmee zorg je alleen maar dat je eigen leven vergaat! Helemaal negeren is ook een gemiste kans… Je kan er minimaal eens over nadenken en over discussiëren… Optie -2- (vluchten) lijkt me nutteloos. Welke plek op aarde is veilig als de aarde zelf vergaat…, maar optie -3- (er klaar voor zijn) staat me wel aan.
Vanuit de bijbel (maar ook vanuit andere geloven) ga ik er vanuit dat er niet een grote vernietiging is, maar ga ik er vanuit dat er een moeilijke periode aan kan komen. Begint dat op 21 dec a.s.? Nou, kan, maar dat lijkt me niet… Maar dat er een keer een einde komt geloof ik wel. Deze zal onverwacht komen. Waarom zou je er dan niet gewoon klaar voor zijn? Dus niet leven alsof de wereld vergaat, maar leven op een manier dat je een goed en waardevol leven leidt en als je dan toevallig toch het moment komt dat je “voor de Hemel poort staat”, heb je niets te vrezen… toch? En zelfs als je in “iets” gelooft kan je jezelf afvragen wat “dat iets” dan voor jou betekend als de wereld op houdt te bestaan…

Bovenstaande is om eens anders na te denken over 21-12-2012. Geen doom scenario, maar een do-scenario! Durf jij de uitdaging aan te gaan? Ik ben benieuwd waar jullie op uit komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *