Zo mooi, zo makkelijk misbruikt

Wat is het meest geliefd en het meest misbruikt in deze wereld? Ik verwacht dat het seks is. Deze wereld lijkt er op te draaien. Internet is er groot door geworden, de bijbel staat vol van gebruik en misbruik van seks, leveranciers koppelen hun product aan een sexy dame om het beter te laten verkopen, en ga zo maar door.

De grote vraag is: is dat nu zo erg? Er worden veel dingen belangrijk gemaakt in deze tijd: geld, macht, noem het maar op. Waarom springt seksualiteit er dan zo uit?

Ik denk dat er twee zaken zijn die de impact seks zo groot maakt:
-1-wij zijn ons niet bewust wat seksualiteit met ons en met de ander doet
-2-seksualiteit is gemaakt om twee mensen met hun ziel met elkaar te verbinden

Waarom zijn wij ons niet bewust wat seksualiteit doet? In deze tijd zouden we dat toch moeten weten? Helaas lukt het niet om er goed mee om te gaan. Misschien wel omdat het te veel trekt. Misschien wel omdat mannen en vrouwen elkaar te weinig (willen gaan) begrijpen. Misschien wel omdat we opgevoed zijn met steeds weer een verkeerd beeld van wat seks eigenlijk is. Als je bedenkt dat je opgevoed bent in een wereld waar het er om draait dat je er perfect moet uit zien, jij je als vrouw moet bloot geven om zo gezien te worden, we (onbewust) van onze partner verwachten dat ze voldoen aan het onrealistische ideaal beeld dat op internet en TV geschetst wordt… dan is het logisch dat je jezelf niet kan zijn, ongelukkig voelt, je niet van deze wereld voelt. Het gevolg kan zijn dat je er in mee gaat, je seksualiteit gebruikt op een manier zo als van jou verwacht wordt… en voor je het weet valt het tegen en ben je gekwetst. Je zet jezelf aan de kant door te denken “ik ben niet goed genoeg” of “ik ben niets waard, voor niemand niet…”.

Ik ben er van overtuigd dat seks bedoeld is om echt heel dicht bij elkaar te komen. De wetenschap heeft dit al bewezen. Bij seks komt een hormoon vrij die binding en de wil tot knuffelen stimuleert. Dit is overigens ook direct het probleem… Die zelfde wetenschap heeft ontdekt dat bij te veel wisselende seksuele handelingen dit hormoon zijn werking verliest waardoor jou relatie met je partner extra moeilijk wordt.

Ik geloof zelf in een maker en ik ben er van overtuigd dat Hij dit bedacht heeft om mensen te binden aan elkaar. Om twee mensen zo met elkaar te verbinden dat ze de rest van hun leven, door dik en door dun, wat er ook gebeurt, voor elkaar op komen. Zelf als er in je relatie, om welke reden dan ook, langere tijd geen seks is, je dat vanuit de Liefde voor elkaar dus geen probleem vind. Die binding in Liefde, versterkt door seksualiteit op je juiste manier, kan jou relatie tot een toppunt maken waar jullie (bijna letterlijk) samensmelten tot één persoon.

Dit kan maar één ding betekenen: ben voorzichtig met seksualiteit. Of het nu gaat om een relatie, om een “one night stand”, om “seks achter je laptop” of welke vorm dan ook, realiseer je dat seks powerfull is. De bijbel spreek zelf over zo sterk als de dood…

Vooral bij jongeren, die zich maar al te vaak niet goed realiseren hoe krachtig seks kan zijn en hoeveel invloed het op jou heeft, merk ik veel pijnlijke gevolgen van het verkeerd gebruik van seks. Ik weet echter ook dat het bij veel volwassenen nog steeds speelt. Zorg er voor dat jou relatie, of je die nu hebt of dat de relatie aan het ontstaan is, gebouwd is op gezond samen zijn. Praat er over, realiseer je wat het met jou en voor jou partner doet, als je te veel achter je computer of even snel bij een ander seks zoek. Verzwijg het niet, breng het in het licht en ga er mee aan de slag! Als je er diep in zit, is het een behoorlijke worsteling om er uit te komen, maar ik verzeker je, als je er uit komt is het super mooi om te zien dat jou relatie niet meer draait om waar jij behoefte aan hebt, maar wat jij kan betekenen voor de ander.

De strijdt tegen het verkeerd gebruik van seksualiteit begint bij jou eerste stap. Ga er samen met vertrouwenspersonen mee aan de slag en maak jezelf vrij! Sta dan vrij in je (beginnende) relatie om echt samen te smelten, waarbij de Liefde de boventoon voert!

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *